Uddannelse

– Musiksproglig student 1992 fra Marie Kruse Gymnasium Farum.

– Kandidat uddannelse i teatervidenskab, drama og musik fra Københavns Universitet med speciale i Shakespeare.

– Kursus i ledelse og kommunikation.

– Kursus i sprogpsykologi.

– 1 ½ årig clairvoyance, medie og healer uddannelse.

– 1 uges intensiv uddannelse i mediumship på Arthur Findlay Spiritualist College, Stansted – Afdødekontakt.

– 4 semestre på pædagoguddannelse på musiklinjen ved UCC.

– 2 år på Rudolf Steiner læreruddannelse.

– Oplært som danselærer på Vibeke Bay’s (Grys mor) danseskole fra hun var 4 til 16 år.

– Skuespiltimer, sangtimer og teaterkurser – private lærere og kurser gennem skuespillerforbundet samt danse/teater/mimeskole i Paris.

– Ungdomskoles intensive dramahold i Farum i flere år.

– Københavns Universitet Amager (2002). Metodeopgave:  “En metode: Teaterets tekst og krop struktureret i semiotikkens kodeverden

– Institut for Kunsthistorie, Dans og Teatervidenskab (2004). Speciale: “Shakespeare’s grænseland: Brydningstiden mellem nyt og gammelt

Karriere

– Danset klassisk ballet fra 9 år fast hos Jette Muus, derefter moderne ballet hos Sheila de Val og Bill Holmberg og danseskole i Paris for moderne ballet og trænet i Dansens Hus.

– Danselærer og koreograf for både mindre børn, unge børn og voksne.

– Koreograf på store musicals og mindre shows fra 16 år til 19 år (1990-1993) .

– Kom til sidste prøve på skuespillerskolen København, men var for ung. Preben Kristensen øvede med Gry helt til sidste prøve mens hun var på tour med Linie 3 i 1993.

– Fast danser hos Britt Bendixen og Niclas Bendixen fra 16 år til 21 år (1990-1995). Daglig dansetræning: Jazzdance, klassisk ballet, stepdance, latin og standarddanse og funk.

– Fra 1995 efter Cirkusrevyen – Musicals fuldtid på Det Ny Teater, Folketeatret, Amagerscenen, Nørrebros teater, Århus og Ålborg Teater.

– 1995-2000: Danser, sanger, mindre roller, understudy’s på musical hovedroller og egen hovedrolle.

– Løbende shows, modeshows, TV shows – Man O Man, Nytårsshow DR samt Holstebrorevyen og Cirkusrevyen.

– Hovedroller i film, tv og reklamefilm i ind- og udland.

– Danser i en lang række musicals på store danske teatre.

– Sanger og danser i Kid Creole and the Coconuts på verdensturné.

– Udgav eget album i 2009 og blev mor.

– Herefter pause fra fuldtids skuespiller/danse/sang jobs, men stadig koncerter, reklamejobs, radiospeaks og enkel børnemusical på teater.

Resume

Gry Bay har gennem sin lange karriere haft både hovedroller og biroller i en lang række film, teaterstykker, TV-serier og reklamefilm.

I 1996 fik Gry sin første store gennemgående rolle i en tysk familieserie, der blev sendt primetime på RTL. De havde castet i et halvt år i Danmark efter en dansk pige, der skulle spille au pair pige i en af hovedrollerne.

Derefter fik hun en af hovedrollerne i en tysk TV film til ZDF i 1997.

Hjemme i Danmark var Gry ansat som danser på Folketeatret og derefter Det Ny Teater.

I 1999 på Nørrebros Teater sprang hun ind i hovedrollen på “Me and My Girl” musicalen med blot en times varsel og uden prøver på teatret.

Hun beviste sit skuespiller talent og derefter fik hun en af hovedrollerne på “Koks i Kulissen” også på Nørrebros Teater.

Hun var dog allerede med i overvejelserne til netop denne rolle, men usikkerheden forsvandt helt, da teaterdirektøren så hende på scenen.

Han fortalte publikum, at det var første gang i Danmark, at en pige sprang ind i en hovedrolle på så kort tid uden prøver, og at hun som i en Hollywood film, selv havde studeret forestillingen, rollen, dansetrinene og sangene både fra kulissen og som danser i forestillingen.

Efter at have både danset, sunget og været understudy i en række teaterstykker, fik Gry herefter flere hovedroller på teatret, og så begyndte rollerne i større film også at komme.

Gry har udover sine roller på teater og i film også haft roller i en række reklamefilm.

Udover at bruge sin stemme til sang og skuespil har Gry Bay også været speaker på en række radioreklamer og -jingles.

Gry Bay optrådte som solo sanger i pop-bandet XPY (også kendt som Crispy), hvor hun var forsanger i et år med top 10 singlen Left/Right.

Igennem mange år har Gry Bay optrådt som sanger i bandet “Kid Creole and the Coconuts”, både som “coconut” danser og som solosanger på nummeret “One for my Baby”.

Hun turnerede med bandet i 1998 i både England, Irland og  Skotland inden turen gik til USA – Las Vegas, Philadelphia, New York – og specielt Marthas Venue.

Den sidste optræden med “Kid Creole and the Coconuts” (inden Corona satte en stopper for det) var i 2020 i Odd Fellow Palæet, København med bl.a. Thomas Helmig og Lis Sørensen.

Gry Bay har optrådt som solist med både cover numre og egne sange på Lindenborg Kro, Vor Frue Kirke, Malta ferieby, Miss Malta på TV, X-Factor afterparty, Nationalmuseet og mange andre steder.

Gry Bay har tillige optrådt som både solistsanger og sanger i række musicals.

Blogger

grymor.dk En hverdag med kompleks autisme og kærlighed.

Privat

Gry og datter Lærke har tre katte og to hunde sammen.

De har sammen udviklet en hjemmeskole, hvor flere killingekuld har været en stor del af undervisningen samt udflugter og rejser – unschooling.

Skoling som naturlig del af hverdagen i leg, at gå på opdagelser sammen og begge lære nye ting.

Vi er begge lærere og elever.  

Tid, nærvær, venindeleg, ro, kaos og kærlighed krydret med masser af musik, kreativitet, følelser, spændende samtaler og den allerbedste humor.

Gry og Lærke